Vezéráldozat a köztévénél




http://gasparik.egologo.transindex.ro/?p=404

A fenti címen, pár héttel ezetőtt, megjósoltam a várható következményeket. Mostanra elvégeztetett. Tudor Giurgiu a közszolgálati tv elnöke, beadta a le(fel)mondását.
Sajnos ebben az országban a közszolgálati tv elnökének a személye, fontosabb mint a nemzeti bank elnöké. Ma a politikusok és a közélet szereplői ölni tudnának 5 perc tv-műsorban való szereplésért. Mikor koalíció vezeti az országot, akkor rosszabb a helyzet. Mindegyik párt úgy érzi, hogy a másik becsapja. Most is ez történt.
Tudor Giurgi kreatív, jó ízlésű csávó. Minden jel arra mutat, hogy remek művészeti vezető, arculatigzagató stb. válhatott volna belőle. Sajnos őt elnöknek tették. Ott pedig a pénz az úr és minden érdekcsoportnak a kénye-kedve. Sodródott az árral, s most kiszállt egy homokdűnén. Nincs seki aki helyette jöhetne. Amíg nem történik törvényváltoztatás, ameddig nincs garancia a nagyobb függetlenségre, ameddig nem határozzák meg azt, hogy mi is az a közszolgálatiság, addig Superman is be fog csődölni. Törvényt ide! Sajnos a jelenlegi politikai helyzetben nem látom a garnciáját egy normális törvénynek. Akkor? Tessék olvasni, sportolni, szeretni.
Egy kis leltár: Tudor Giurgiu akármilyen nyitott kolozsvári csávó is volt, a televízió magyar-adásainak továbbra sincs honlapja, nem kaptak pénzt a magyar lapokban való reklámozásra, nem épült fel a marosvásárhelyi stúdió, nem kaptak a magyar műsorok nézhetőbb idősávot, nem kaptak pénzt díszletre, jelmezre, a kolozsvári stúdió műsorainak kábeles helyzete megoldatlan maradt… soroljam még?
Országos szinten nem oldódott meg -számtalan könyörgésünk ellenére- a nagyothallók számára a jeltolmácsolás kérdése, főműsoridőben az európai filmek bemutatása, a híradókban nincsenek kulturális hírek, a sporthírekben a foci 90%…. soroljam még?
Most úgy tudom, az új elnök beiktatásáig a legtapasztaltabb (öregebb?) adminisztratív tanácsi tag vezeti a tévét, aki nem más mint Gálfalvi Zsolt. Mindent bele!

Kedves olvasó,
a blog szövegeit én írom, Gáspárik Attila és büntetőjogi felelősségem teljes tudatában teszem. A kommentárokat nem én írom és úgy vélem, hogy az ember joga, hogy névvel, vagy álnévvel jelenjen meg. Nem minden esetben értek egyet a kommentárokkal, ami hozzátartozik a demokráciához. Felkérek mindenkit, hozzászólásában maradjon meg a tisztesség és a sajtóetika határain belül. A vélemény szabad, a hír legyen szent. A blog karbantartói jogot formálnak arra, hogy bizonyos bejegyzéseket, ha azok sértőek, töröljenek.
Köszönöm a figyelmet és a bejegyzéseket.

Megjegyzések lezárva.