60 ezer euró, 1 poén




Olvastam egy bukaresti lapban, hogy a szlovák médiahatóság (elnöke magyar nemzetiségű, Ágócs Valéria) megbüntetett egy televíziót mert, rosszindulatúan kommentált egy hírt. Történt, hogy a vatikáni hivatalosságok, decemberben kiadtak valami kommünikét, a közlekedéssel kapcsolatban. A televízió meg megállapította a, hogy a Vatikán nem kompetens ebben az ügyben, különösen, hogy mer beleszólni az olyan, akinek csak két kilóméter autóútja van. A büntetés, ezért a poénért 60 ezer euró volt!
Szegény katolikus egyház gondolom, nincs még olyan bajban, hogy a szlovák médiahatóság kelljen megvédje!

Kedves olvasó,
a blog szövegeit én írom, Gáspárik Attila és büntetőjogi felelősségem teljes tudatában teszem. A kommentárokat nem én írom és úgy vélem, hogy az ember joga, hogy névvel, vagy álnévvel jelenjen meg. Nem minden esetben értek egyet a kommentárokkal, ami hozzátartozik a demokráciához. Felkérek mindenkit, hozzászólásában maradjon meg a tisztesség és a sajtóetika határain belül. A vélemény szabad, a hír legyen szent. A blog karbantartói jogot formálnak arra, hogy bizonyos bejegyzéseket, ha azok sértőek, töröljenek.
Köszönöm a figyelmet és a bejegyzéseket.

Egy válasz: “60 ezer euró, 1 poén”

  1. gs

    Nem értem, hol a bűntetendő tényferdítő rosszindulat a poénban, azt sem tudtam, hogy a szlovák médiában a kommentár tilos, de ha a híradóban egészítette ki megjegyzésével a hírt a szerkesztő. akkor a médiahatóság kapott az alkalmon, hogy egy kicsi pénzt szerezzen. Az efféle összegeknek mi a sorsuk? Kinek a számlájára kerülnek és ki használhatja fel?