Hej Dunáról




Tegnap tévés kapcsolgatás közben A Dunán akadtam meg. Az ügyeletes műsorvezető éppen sorsolt, a beküldött válaszok közül. Az üvegburában volt vagy húsz levél. Morfondíroztam magamban, hogy vajon mekkora a nézőszám. Még az is megfordult a fejemben, hogy én biztos kitömném papírral a burát, mert kicsit nagyon zsenáns ha kevés a levél… Na akkor megláttam, hogy a Duna Tv, egy nyári pólót kínál fel januárban nyereménynek. Persze a pólón saját reklám található. Magyarán: ha nézel és helyesen válaszolsz, akkor reklámozhatsz engem. Nem most, nyáron! Vagy most, de akkor hülyének néznek, januárban rövidujúban. Eddig értem a filozofálgatásban. Mára megkaptam a választ, hogy a legnézettebb műsor a Duna. Mert ők októberben egy hétig mérették és robbanás volt a nézettségben és mindenkit legyőztek „Erdélyben.
„ elfogulatlan mérés szerint a Duna Televízió nemcsak őrzi a Romániában fogható magyar nyelvű csatornák között első helyét, de előnyét az utóbbi hónapok új műsorkínálata révén növelni is tudta” áll a tv közleményében. Biztos! Fő hogy a tv vezetői meg legyenek elégedve munkájukkal. Reggel rágtam le a körmöm a képernyő előtt, hogy a XXI.-ik kerületben hogyan valósul meg az étkezési reform a menzán, hogyan élnek majd a szexuális forradalom képviselői a nyugdíjas évek alatt?… Van már délben Zábó Jimmy bájolgó fiúval, akinek drót lóg ki a füléből, és este a Bűvölet, ami mindet kenterbe ver. Pezsgőt, a KIRÁLYNAK. Jövőre meg amikor annyira elterjedt lesz Erdélyben a többi magyarnyelvű csatorna, mint ma a Duna, meg lehet őket alázni.

Kedves olvasó,
a blog szövegeit én írom, Gáspárik Attila és büntetőjogi felelősségem teljes tudatában teszem. A kommentárokat nem én írom és úgy vélem, hogy az ember joga, hogy névvel, vagy álnévvel jelenjen meg. Nem minden esetben értek egyet a kommentárokkal, ami hozzátartozik a demokráciához. Felkérek mindenkit, hozzászólásában maradjon meg a tisztesség és a sajtóetika határain belül. A vélemény szabad, a hír legyen szent. A blog karbantartói jogot formálnak arra, hogy bizonyos bejegyzéseket, ha azok sértőek, töröljenek.
Köszönöm a figyelmet és a bejegyzéseket.

8 válasz: “Hej Dunáról”

  1. Zsuzs

    A Duna tv törvény által kiszabott feladata a a határon túli magyarok helyzetének bemutatása. Mi Szlovákiában soha nem hallottuk, hogy mennyi a nézettség. Egyfolytában Erdély, Erdély, Erdély. Miért akarnak összeugrasztani minket? Mennyi szlovákiai, szerbiai, ukrajnai nézettség? Ma láttam a szabadkaiakat, blama, nagy blama, az üvegharang, amiben a megfejtők nevei voltak le volt takarva, mert két válasznál több nem volt benne. Ez a nagy fene büszkeség? A Duna egy halodó valami. Nálunk nem nézi senki, az ismerőseim közzül. Amúgy nagyon birom a Blogot, Erdélyben vannak magyarnyelvű kereskedelmi rádiók? Itt nincsenek. Miért?
    Zsuzsa, Somorja

  2. Lolka

    Mégis mit vártál attül az adótól, mely az édes Erdély úgy szeretünk avas Erdély képnél van leragadva??? És amint Zsuzsa is írja fennebb, joggal, mi van a Felvidékkel, Kárpátaljával és a Délvidékkel??? Ezek egyáltalán tudnak legalább Kárpát-medencébe gondolkodni???

  3. uj szekoly

    Szia Attila!

    Jó reggelt mondanék, mert Te vagy az elsõ a bloggolók közül, aki megnyitotta kapuit… a többiek még nem ébredtek fel, pedig lassan ideje lenne Csipkerózsikán túlteljesiteni..
    Há mit es mondjak Neked új évre, hogy ne legyen elcsépelt??
    egy kis nyugodtságot, valahol a hegyekben, egy finom bort, egy kicsit a családdal, legalább egy pár õszinte bocsánatkérést, egy néhány jó szót és egészséget, mert, sajnos, látom egy ideje, hogy ez mit is jelent…- ezeket pedig õszintén!
    Vigyázz magatokra és nekünk is! Zoltán

  4. Orsi

    Még szerencse, hogy az Ön pártja által – magyarországi pénzen “200-ben megszületet” – Erdélyi Magyar Televízió ennyire nem rossz. Azt KELL nézni.
    Orsi

  5. Administrator

    Segítsen Orsi nem tudom milyen pártnak a tagja vagyok, nem emlékszem hogy beléptem volna valahova! 200-ban meg még Ázsiában voltam a magyarországiakkal együtt, milyen szép is volt. Ott álltak őseim mellett a budapestiek ősei, meg a soproniak ősei. Olyan kerek volt akkor a világ…

  6. throbi

    ‘djonisten!

    Mikor még IPM-t olvastunk esténként TV helyett, no akkor láttam egy grafikát: egész család ül a TV elött, fejük elnyúlt nyakukon tapadókorongként a képernyőn. Szerintem sokan még ma is így képzelik el az embereket. E blog hozzászólásaiból is ezt szüröm le.

    Pedig nem. Több, mint öt éve nincs tévém, ismerőseim nagyrészének sincs, vagy ha van, nem a fő helyet foglalja el a nappaliban. Ha filmet akarunk nézni, letöltjük az internetről, vagy kölcsönkérjük cédén, dévédén. Nem zavarnak a reklámszünetek és tényleg azt nézzük, amit akarunk. A híreket RSS-en kapjuk, blogokat olvasunk és írunk. Azokat a médiatermékeket fogyasztjuk, amelyek tényleg tetszenek nekünk. És akkor, amikor akarjuk. Sztárt csinálunk Szalacsiból és a baromarcuból. Közeben messenger-en tartjuk egymással a kapcsolatot és lesajnáljuk azokat, akik még le vannak ragadva a tévénél…

    Orwell Nagy Testvére túlélte 1984-et, csak átmnet kapitalistába. Adjátok át az üdvözletem. :-)

  7. Orsi

    Adtam kibúvót. Nyilván 2005-öt akartam írni. Nahát…

  8. Administrator

    Késő, hahahah