kerekasztal




A magyarországi médiában hallottam előszőr arról, hogy az ORTT vizsgálják a politikai sokszínűséget. Mikor a hivatalba kerültem érdeklődtem, hogy felénk mi a helyzet. Nem volt helyzet. DE az ötlet tetszett a dolgozóknak. Az első tartalomellemzés után nagy hümmögések voltak. Javasoltam, hogy szabályozzuk. Nem jött be senkinek. “Mi az hogy kötelezel valakit arra, hogy másokat is adjon mint akiket szeret?” De csak megismételtük a dolgot. Akkor kijött, 2oo2-ben, hogy a tvr 2, egy hónap alatt nem adott egy hírt sem Iliescu, akkori államelnökről. Hatott. Kijött az első Gasparik- Poescu ajánlás. Ajánlás ami nem kötelez semmire de… Persze nem történt semmi. Következett a :Határozat. Az u.n. egyharmados, feles. Francia model. A hírműsorokban egyharmad, hatalom, egyharmad ellenzék, egyharmad önkormányzat a direkt megszólalásokban. A beszélgetőműsorokban fele-fele ellenzék és hatalom. Működik a dolog két éve. Ma összetrombitáltunk mindenkit, aki él és megvizsgáltuk. Nagy gargarizálás volt különösen a közszolgálti tv és rádió részéről, hogy ők nem könyvelők vagy statisztikusok. A vége az lett, hogy minden marad a régiben. Sajnos nagyon szánalmas volt Rodica Culcer. Rákérdeztem, hogy a kisebbségi törvénnyel kapcsolatban miért nem adták be más kisebbségiek véleményét, van belőlük 18. A válasz: ha egyet megszólaltatok akkor a többi megsértődik… Közszolgálat. A vita ezen pontján, blogtársam, Kelemen Hunor, jegyzetelt. Remélem lesz vagy két szava, mikor a Parlamentben, a tv jelentését tárgyalják. Érdekes, hogy sem a PD sem a Libisek nem képviselték magukat. Cristian Diaconesci PSD képviselő szerint a média döntések a hatalom számára máshol születnek. Lehet, hogy ő tudja?????
Az egyharmados határozatunk alól Udvarhely fel van mentve. Ott ugyanis egyetlen bejegyzett párt, az RMDSZ mellett cska a Gigi Becali pártnak az Új generációnak van képviselője. Sokaknak hihetetlen volt de ez van. Bejegyezve csak 1.
Örömmel vettem tudomásul, hogy sokan olvassák a Blogot, a nyomtatott sajtóból. Az “USZITÁS” szót ugyanis csak én használtam (nem véletlenül) hát mára, nem átvette, egy jó pár lap. Ha még a forrást is fel fogják tüntetni… de ez már szakmai etika.

Kedves olvasó,
a blog szövegeit én írom, Gáspárik Attila és büntetőjogi felelősségem teljes tudatában teszem. A kommentárokat nem én írom és úgy vélem, hogy az ember joga, hogy névvel, vagy álnévvel jelenjen meg. Nem minden esetben értek egyet a kommentárokkal, ami hozzátartozik a demokráciához. Felkérek mindenkit, hozzászólásában maradjon meg a tisztesség és a sajtóetika határain belül. A vélemény szabad, a hír legyen szent. A blog karbantartói jogot formálnak arra, hogy bizonyos bejegyzéseket, ha azok sértőek, töröljenek.
Köszönöm a figyelmet és a bejegyzéseket.

2 válasz: “kerekasztal”

  1. uj szekoly

    ez utobbi itt nalunkfele ismeretlen…

  2. gergelyedit

    “uszitas”-t a magyar medfax hozta. igaz, miutan veled beszeltem.