sehol semmi




A kozigazgatasi birosag mara halasztott donteset, mandatumom ugyeben, elhalasztotta egy hettel. Halasztas halasztasa… elek a bizonytalanban egy hegy tetejen, ekezetek nelkul…

Kedves olvasó,
a blog szövegeit én írom, Gáspárik Attila és büntetőjogi felelősségem teljes tudatában teszem. A kommentárokat nem én írom és úgy vélem, hogy az ember joga, hogy névvel, vagy álnévvel jelenjen meg. Nem minden esetben értek egyet a kommentárokkal, ami hozzátartozik a demokráciához. Felkérek mindenkit, hozzászólásában maradjon meg a tisztesség és a sajtóetika határain belül. A vélemény szabad, a hír legyen szent. A blog karbantartói jogot formálnak arra, hogy bizonyos bejegyzéseket, ha azok sértőek, töröljenek.
Köszönöm a figyelmet és a bejegyzéseket.

3 válasz: “sehol semmi”

  1. bendegúz

    De mennyivel biztonságosabb, nyugodtabb és szebb ott fennt a hegy tetején…:))

  2. Fischer István

    Ha elkerülte volna figyelmedet:

    Lukács Csaba: Tiszta hangok Romániából
    2006. augusztus 11. 13:07

    MNO
    Lukács Csaba: A kezdeményezésnek van magyarországi vonatkozása is, hiszen a román Országos Audiovizuális Tanács alelnöke, Gáspárik Attila azt javasolta, az átvilágítás érintse a jelenleg Magyarországon tevékenykedő, ám Erdélyből elszármazott újságírókat is. Ennek értelmében több tucat magyar újságírót, például e sorok íróját is átvilágíthatnák (ez ellen természetesen semmi kifogásom, annak ellenére, hogy pontosan a nagykorúvá válásom évében bukott meg a Ceausescu-diktatúra), a javaslatban nevesítettek szerint megvizsgálnák a múltját a Duna Televízió jelenlegi elnökének, Cselényi Lászlónak, az Info Rádió egyik alapítójának, Heltai Péter rádiós-tévés műsorvezetőnek és Bodor Pál (Diurnus) újságírónak is. A külföldön dolgozó médiamunkások átvilágítása azonban nem kötelező, hiszen a Ticu-törvényként ismert jogszabályt módosító sürgősségi kormányrendelet szerint mindössze a román sajtóban jelenleg is dolgozó szerkesztők és publicisták átvilágítása kérhető. A testületnek egyébként a törvény értelmében harminc nap alatt kell választ adnia az újságírók múltját firtató kérdésekre, de a munka elhúzódhat, ha a dossziékban talált adatok nem egyértelműek vagy újabb kutatást igényelnek. A döntést szavazás útján hozzák meg: a CNSAS tagjai áttanulmányozzák az érintett dossziéját, majd voksolnak arról, hogy szerintük az illető besúgó volt-e, vagy nem. Ha az állás döntetlen, a testület elnökének szavazata dönt.

    (Magyar Nemzet, 2006. augusztus 11.)

  3. Administrator

    Érdekes, csak nem értem miről szól? Lukács Csaba nagyon fontos csávó, de ez most nem róla szólt. Ha a “pipáljuk ki a témát” kívűl akart is volna valamit, akkor megkérdezhette volna az érdekelteket, a felsoroltakon kívűl Csáky Zoltánt is… na de így? Megkérdezhetett volna engem is, mert tudom, hogy miért javasoltam a dolgot… Érdekes, hogy Bukarestben nagyobb visszhangja volt. Javaslatomra a külföldön élő román újságírókat is átvizsgálják.