cikk a romániai magyar sajtóból




Kevesebb szívinfarktus, több mérgezés

Az elmúlt hét során 13 agyvérzéshez, 3 szívinfarktushoz, 29 magas vérnyomásos beteghez, 14 szívbeteghez, 34 szüléshez, 11 közúti balesetben 17 sérült személyhez (amelyből egy hatéves kisfiú meghalt), 32 csonttöréshez, 38 különböző traumához, 10 kómás állapothoz, 8 asztmás krízishez, 5 gyógyszer-, 5 gomba- és 2 füstmérgezéshez riasztották a Hargita Megyei Mentőszolgálat ügyeleteseit. Továbbá jegyeztek még 18 testi sértést, 22 ájulást, 7 epilepsziás rohamot, 21 lázas állapotot, 15 ittas állapotot, 12 hasmenést. Ugyanakkor 16 elmezavarhoz, 6 allergiás csípéshez, 3 felsőtápcsatornai vérzéshez, valamint 3 öngyilkossági kísérlethez hívtak mentőt. Három személy életét vesztette.

A fenti anyag egy egész cikk, egy erdélyi magyar lapból. Sajnos nincs szignálva, hogy lehessen gartulálni, az erdélyi magyar informált társadalom érdekében kifejtett munkáért. Nagyon komoly anyag, gondolom egymás kezéből tépik ki a lapot az olvasók, hogy megtudják hány felsőtápcsatornai vérzéses került, ittas állapotban, a szülőszobába. Jó cikk csak még az is érdekelt volna, hogy a Hargitai Megyei Mentőszolgálat ügyeletesei hány esetben mentek ki? Vagy valami…
Vicc nélkül: van-e lejebb?

Kedves olvasó,
a blog szövegeit én írom, Gáspárik Attila és büntetőjogi felelősségem teljes tudatában teszem. A kommentárokat nem én írom és úgy vélem, hogy az ember joga, hogy névvel, vagy álnévvel jelenjen meg. Nem minden esetben értek egyet a kommentárokkal, ami hozzátartozik a demokráciához. Felkérek mindenkit, hozzászólásában maradjon meg a tisztesség és a sajtóetika határain belül. A vélemény szabad, a hír legyen szent. A blog karbantartói jogot formálnak arra, hogy bizonyos bejegyzéseket, ha azok sértőek, töröljenek.
Köszönöm a figyelmet és a bejegyzéseket.

4 válasz: “cikk a romániai magyar sajtóból”

  1. uj széköly

    Azért elkeseritõ adatok ezek…persze az lenne a legjobb, ha arról tudósitanának, hogy milyen módszerrel kerülik el ezeket…Bezzeg arról soha senki nem ir, hogy valami létrejött, hogy megszülettek gyerekek, hogy meggyógyultak emberek…PROTV 17…ez kell nekünk! ez kell nekünk??
    De ugyanez látható a szinházban, a TV- ben, hallható rádióban…porlunk, mint a szikla!…Egy iciri-picirit nem lehetne derûsebben, vagy másképp…vagy jobban, vagy szebben…

  2. acs

    a media mindig tartogat meglepeteseket…..

  3. K István

    Tisztelt Gáspárik Úr!
    A Hargita Népe napilap hétfői lapszámaiban folyamatosan közli a mentőszolgálat illetékeseinek elöző heti munkáját. Nem cimoldalon jelenik meg, csupán az un. Nyolcason. Nincs ebben – vagy legalábbis nem kellene legyen – semmi különös, még mindig jobb ezt megjelentetni, mint egy fél – vagy teljesen – meztelen nimfát a hátsó oldalon. Sőt még jó államvizsga témának is bizonyulna végzős szociológus hallgató számára ezen statisztika egy évre visszamenő feldolgozása.
    Maradok tisztelettel!

  4. Administrator

    Tisztelt K István
    Valószínűleg nekem más elképzeléseim vannak a sajtóról és boiztos vagyok benne, hogy nem vagyok tévedhetetlen. Hogy egy monopol helyzetben lévő, megyei magyarnyelvű lap statisztikai forrás legyen, egy disszertációhoz biztosan fontos dolog.
    Véleményem szerint az “írástudók” felősséggel tartoznak, azokért akikből vétettek. Jól, alaposan informált polgárokat nehezebb manipulálnia a politikának… Na de félek, két labdával játszunk ugyanazon a pályán.