Gyűlés 6 órán át




Röpke hat óra alatt véget ért a mai testületi gyűlés. Volt itt büntetés, frekvenciaosztás, monitoring, alelnökjelölés… A Frundát, valamint az iskolában elhelyezett ikonokat ellenző férfit elűző B1 tv, Nasul műsorának a büntetése 25 ezer új lej, azaz közel 10 ezer Euró.
Aradiak kapták az első Euró Régió tv műsorengedélyt. Románul, magyarul akarnak sugározni Arad környékén, Magyarország keleti részén valamint Újvidéken. West tv néven kb. 20-25 % lesz a magyarműsor (erről holnap bővebben).
Nemsokára indul az Antena 2 csatorna, amelyik egész nap beszélgetős műsort kínál a nézőknek.
Műholdas sugárzási engedélyt kapott a közszolgálati tv Kolozsvárra. Temesvárra, Krajovára valamit Iasiba. Műholdon is fogható lesz a közszolgálati rádió temesvári és zenei adója….. és még sok egyéb.
A végén megszülettek az alelnöki jelölések…. nem emlékszem arra a pillanatra, mikor kergettek a zongora körül és azt kérdezték tőlem a felnőttek, hogy mi leszek ha nagy leszek. Ezért arra sem emlékszem mikor azt kiabáltam nekik: CNA alelnök, CNA alelnök… ezzel kezdtem a bevezetést. Természetesen azt akartam mondani, hogy nem halok bele ha nem én leszek a román szakhatóság második embere keddtől, amikor is titkos szavazás lesz. Három jelölt van. Az egyik kolléga aki mostanáig a Művelődési Minisztériumban volt államtitkár, a Demokrata párt erős embere, másik kolléga a hivatal megindulása óta itt dolgozik, kezdetben igazgató volt, most tag. Aki megkapja a hat szavazatot az lészen a műbőrszékben.

Kedves olvasó,
a blog szövegeit én írom, Gáspárik Attila és büntetőjogi felelősségem teljes tudatában teszem. A kommentárokat nem én írom és úgy vélem, hogy az ember joga, hogy névvel, vagy álnévvel jelenjen meg. Nem minden esetben értek egyet a kommentárokkal, ami hozzátartozik a demokráciához. Felkérek mindenkit, hozzászólásában maradjon meg a tisztesség és a sajtóetika határain belül. A vélemény szabad, a hír legyen szent. A blog karbantartói jogot formálnak arra, hogy bizonyos bejegyzéseket, ha azok sértőek, töröljenek.
Köszönöm a figyelmet és a bejegyzéseket.

7 válasz: “Gyűlés 6 órán át”

  1. Metoikosz

    Reméljük hát hogy a műbőrszék mellett lesz zongora is , meg lészen humor is, és te lészel az alenök !

    .. az titok-e, hogy a büntetésekből származó jövedelemmel mit kezd a Hivatal, vagy az hogy milyen “dolgokat” támogat esetleg … na persze ez lehet hogy ez a kérdés másnak is eszébe jutott esetleg, csak én megkérdeztem meg … :-)

    Metoikosz

  2. Administrator

    a büntetések bemennek a költségvetésbe… javasoltam, hogy maradjon nálunk és képezzen egy alapot amiből témogathatnánk bizonyos produkciókat… nem volt siker.

  3. kacsa

    Nevetsegesen alacsony birsagokat (es nem bunteteseket! – egy CNA alelnoki szekre aspiralo igazan megjegyezhetne) osszegeket szabtok ki a televizios tarsasagokra. A birsagok szinte semmifele visszatarto erot nem jelentenek.

  4. Administrator

    igaz, igaz, nem büntetés, hanem bírság!
    Sajna az alacsony összegért a Parlament a felelős. Erről már szóltam. Mi eredetileg a reklámbevétel 1%-t kértük, nem fogadták el a honanyák és a honatyák.

  5. Hindukus

    Sok sikert és kitartást kívánok a munkádhoz, n. fontos amit tenni szeretnél, DE
    >>gyűlés (fn) 1. közösségi jellegű csoportos tanácskozás
    2. sok embernek szónoklat meghallgatása,
    (politikai) nézetek, követelések hangoztatása végett való
    összesereglése
    >> értekezlet (fn) 1. Vmely testület, szervezet vezető tagjainak tanácskozása
    [M. Ért. Kéziszótár- 1987]

  6. Administrator

    kösz ez a magyarázat meggyőzött, hogy gyűlésünk volt.

  7. Jegesnedve

    Az lenne a kérdésem, hogy az ilyen sűrűn nacionalista tv-k engedélyét nem lehet valamilyen formában korlátozni, vagy visszavonni?
    Az ember ha humorral fogja fel akkor még elviselhető a B1 tv műsora, de ha komolyan vesszük, akkor nagyon is siralmas. Tudom, hogy demokrácia van, de ez nem megfelelő magyarázat….