Nézettség




Számos vita volt abból, hogy melyik adó a legnézettebb. 2OO2-ben mikor megalkották, megalkottuk, az új médiatörvényt bekerült egy cikkely, ami szabályozza a nézettség mérését. Ezen cikkely alapján csak hivatalos mérés létezik. A mérő kiválasztása pályázat alapján történt. A nyertes az AGB, világhírű cég lett. Ők műszeres mérést végeznek, ami azt jelenti, hogy van egy szociológiai minta ami alapján sok családba került műszer. Több mit ezer. Ez a műszer felismeri a különböző csatornák frekvenciáit és tárolja őket. Magyarán nem kell nézned egy csatornát, elég ha átmész rajta, a műszeren máris megjelenik, a pár másodperc. Az eredményt naponta egyszer telefonon keresztül kell letölteni. A minta számos kritériumnak kellett megfeleljen, gazdag szegény, kisebbségi, középiskolai, egyetemi végzettség, város és vidék, stb. A nézettséget negyedórás felbontásban kapják meg azok akik előfizettek rá, mert ez nem egy ingyenes szolgáltatás. A nézettség alapján fizetnek a reklámoztatók. Vagyis reggel bemegy a tévébe x, y, cég képviselője megnézik előző nap, mikor a reklámot sugározták, hányan nézték és annak arányában megtörténik a kifizetés.
November 29 és december 5 között a PRO-t 21,4 %, Antena1 13,4%, TVR1 8,8%, Acasa TV 8,4%, Prima TV 5,9% nézettség volt. A 18-49 éves kategóriáról van szó. Szociológusok szerint ezt érdemes mérni. A legnézettebb műsor a PRO hírei voltak december 2.-án, 735 ezer, december 1-én szinténa PRO 71O ezer nézőt produkált a híreknél. Harmadik helyen egy foci meccs áll a TVR-n november 3o-án 7o6 ezer. Ebben a nézettségi versenyben a filmek egész hátul állnak. Szóval egy csatorna nézettségét nem a filmek minősége határozza meg.
Ne felejtse senki, könyvet is lehet olvasni esténként. Holnap nagy bejelentések lesznek a legújabb felméréseinkből.

Kedves olvasó,
a blog szövegeit én írom, Gáspárik Attila és büntetőjogi felelősségem teljes tudatában teszem. A kommentárokat nem én írom és úgy vélem, hogy az ember joga, hogy névvel, vagy álnévvel jelenjen meg. Nem minden esetben értek egyet a kommentárokkal, ami hozzátartozik a demokráciához. Felkérek mindenkit, hozzászólásában maradjon meg a tisztesség és a sajtóetika határain belül. A vélemény szabad, a hír legyen szent. A blog karbantartói jogot formálnak arra, hogy bizonyos bejegyzéseket, ha azok sértőek, töröljenek.
Köszönöm a figyelmet és a bejegyzéseket.

Megjegyzések lezárva.