közvéleménykutatás




MA lett kész és holnap hozzuk nyilvánosságra a legújabb közvéleménykutatásunkat. A CURS által készített tanulmány a fiatalok médiafogyasztási szokásait vizsgálja. Három kategóriába osztottuk a fiatalokat 7-10, 11-14 valamint 15-18. A megkérdezettek száma 1100 az első kategóriában, 500-500 a másik kettőben. A hibahatár az első kategóriában 3%, a másodikban 4%.
A 7-10 kategória 57%-a kb 4 órát tévézik hétvégi napokon, 54%-a ugyanennyi időt, hétközben. Ezen gyerekek 14,8%-a Cartoon Networkot szereti, 14,6%-a a Pro TV-t, 13,8%-a a Minimaxot, 9,9% az Antena 1-t. A gyerekek 20% este 7-10 között tévézik. Magyarán ezen gyerekek egyötödénél szart sem ér a figyelmeztetésünk… A reklámokat 54%-át követik. A sok tévénézés dacára a gyerekek 0.5% beszéli meg a látottakat a pedagógusokkal. A legtöbbet a barátokkal és osztálytársakkal tárgyal a látottakból.
Pályaválasztás szempontjából 16 % orvos, 12 % tanár, 9,6% sportoló, 8.5% rendőr, 7% énekes, 4,6% sofőr, 2,5% ügyvéd szeretne lenni. A 7-10 éves korosztály 63%-a nem olvas. 49%-a semmilyen gyerekeknek szóló lapot nem olvas. Csupán 4,8%-a gyerekeknek sportol szabadidejében, 10%-a tévézik, 9 % számítógépen játszik… Kedvenc tv sztárjuk Andrea Marin, Teo Trandafir, Mircea Radu. Kedvenc rajzfilmfigura Ton és Jerry, Scooby Doo. Filmekből Harry Potter a kedvenc. A színészek közül az első helyen Adela Popescut (ki az?) majd Van Damme, Dan Bordeanu (szappanyopera) Schwarzeneger… Kedvenc énekesük, a kis csemetéknek Nicolae Guta, Adi de Vito, Pepe, Carmen Serban, Andra, Andreea Balan, Vali Vijelie,.. Sportolóknál Adrian Mutu, Hagi, Chivu, Ronaldinho a sorrend. Kultúremberek sorrendje Creanga, Eminescu után Sergiu Nicolaescu. Politikában 17%-a Basescurt szereti a jövő záloga, Nastase második 10%-al. Favorizált újságírójuk Andreea Esca, aki hatszor előzi Cristian Tudor Popescut… Csöppségeink 50% az édesanyját csodálja, az apák második helyen vannak 21%-al
Röviden ennyi nemsokára a többi korosztály jön, de most kellene dolgoznom is.

Kedves olvasó,
a blog szövegeit én írom, Gáspárik Attila és büntetőjogi felelősségem teljes tudatában teszem. A kommentárokat nem én írom és úgy vélem, hogy az ember joga, hogy névvel, vagy álnévvel jelenjen meg. Nem minden esetben értek egyet a kommentárokkal, ami hozzátartozik a demokráciához. Felkérek mindenkit, hozzászólásában maradjon meg a tisztesség és a sajtóetika határain belül. A vélemény szabad, a hír legyen szent. A blog karbantartói jogot formálnak arra, hogy bizonyos bejegyzéseket, ha azok sértőek, töröljenek.
Köszönöm a figyelmet és a bejegyzéseket.

4 válasz: “közvéleménykutatás”

  1. talán most

    Ezek nagyon kegyetlen tények…de legalább ha felnőnek már egyvalamiben utolértük az USA-t: emberi butaságban. Bár ha jól sejtem a felnöttek számai azt fogják tükrözni hogy nem kell megvárni mig felnőnek.

  2. Lolka

    Ez van…
    Nem mintha nem tudtuk volna.
    És akkor még arról nme is beszéltünk, hogy ennek hol és milyen következményei lesznek/vannak…

    Más: Attila írtam valamit a CNA-ról, nézd meg, hátha érdekel :)

  3. uj szekoly

    Szomorú, de sajnos igaz!! És ez a mi fajtánknál is tettenérhetõ…

  4. Administrator

    Biony, biony… Úgy seretnénk ha ezt a tanulmányt a neveléssel kapcsolatos intézmények, civil szervezetek, pedogógusoknak, hogy hátha elgondolkoznak és esetleg tesznek is valamit.