Rendet kéne tenni




Egy hónapig folyamatosan vizsgáltuk a különböző autós műsorokat. Egy negatív kritikát sem találtunk a különböző autómárkákra. A műsorok szinte kizárólag burkolt reklámot tartalmaztak. Első körben írásbeli figyelmeztetést kaptak a csatornák és a vizsgálódást folytatjuk. Nemsokára következnek a különböző lakás-felújítási, házépítő műsorok. Úgy néz ki, hogy nagy kuplerájba tévedtünk

Kedves olvasó,
a blog szövegeit én írom, Gáspárik Attila és büntetőjogi felelősségem teljes tudatában teszem. A kommentárokat nem én írom és úgy vélem, hogy az ember joga, hogy névvel, vagy álnévvel jelenjen meg. Nem minden esetben értek egyet a kommentárokkal, ami hozzátartozik a demokráciához. Felkérek mindenkit, hozzászólásában maradjon meg a tisztesség és a sajtóetika határain belül. A vélemény szabad, a hír legyen szent. A blog karbantartói jogot formálnak arra, hogy bizonyos bejegyzéseket, ha azok sértőek, töröljenek.
Köszönöm a figyelmet és a bejegyzéseket.

4 válasz: “Rendet kéne tenni”

  1. Liebhafsky

    Tiszteletem!

    Hat valamikor en is megneztem kivancsisagbol egy lakasfelujitasi musort, es hat tenyleg tele van nem is annyira burkolt reklammal. Az meg rendben lenne, hogy pl. a csemperagasztashoz csak egy bizonyos ceg termeket ajanljak (merthat ugye ok a szakemberek…), de az mar tobb, mint burkolt reklam, hogy pl. a kisasztal, polc, stb. szerelesekor kulon kihangsulyozzak, hogy Bosch elektromos furesz-furogep-csavarhuzo, stb az idealis ketyere, es masodpercekig rakozelitenek a kameraval, szemlelteteskent be is mutatjak. Sok esetben jol lathato a muszer oldalan a gyarto ceg emblemaja.
    Azokban a hires roman “telenovellakban” is hemzsegtek az ilyen burkolt reklamok, pl. amikor a “főhős” a Petrom benzinkutnal tankolt, stb, stb.

    Ezeknek a korlatozasara van-e valami eloiras, szabalyzat, vagy mindenki azt csinal, amit akar?

  2. Administrator

    van de nagyon tágak a határok… a termékelhelyezés engedélyezett, ha nem megy a tartalom róvására. Na bogozd ki! Voltak, nem egyszer, égbekiáltó dolgok, amiket megbüntettünk. Sajnos a kifizetendő kevesebb, mint a rendesen megvett reklámfelület. Addig… törvényt kéne módosítani az pedig a Parlament dolga.

  3. Liebhafsky

    Szoval kiskapuk vannak mindenutt…amire volt gondjuk a torvenyek megalkotasanal.

  4. Administrator

    Nem hiszem, hogy direkt. A pénz olyan mint a víz, a legkisebb repedésekbe is befolyik. Az emberi kreativitás óriási. Ezért szoktam azt mondani, hogy okos nézőket kellene képezni és nem állandóan szigorítani.