Mutogatós játék




Vannak ezek a mutogatós játékok. Egy női hölgy ordibál, hogy telefonálj, most találd ki, hogy melyik betű hiányzik ebből, vagy abból a szóból, vagy mit kell hozzáadni a semmihez és akkor a végeredmény semmi lesz stb. és akkor pénzeső hull le rád. Ezek a műsorok felénk szeptember 15.-ig tartanak. Ősztől csak este 10 után és csak élőben lehet majd ilyen tartalmakat közvetíteni. Addig azonban… ma amúgy 40 ezer RON-t, közel 3 millió forintot hozott a műsor az állam költségvetésnek. Ennyire büntettük, őket mert nem hangoztatták folyamatosan, műsor közben, hogy a telefonhívás nem jelent egyből élő adásba való belépést.
Sok vita volt arról, hogy egy Hatóságnak meddig tart, meddig tarthat a hatásköre? Meddig mehetek be egy tévénéző életébe? Ha valaki hüje (igen pontos j-vel) akkor játsszon, vagy nem? Olyan bonyolult. Aki játszani akar az úgyis játszik… ha nem a tévében akkor az interneten, kaszinóban, a piacon, a kocsmába, a folyóparton…

Kedves olvasó,
a blog szövegeit én írom, Gáspárik Attila és büntetőjogi felelősségem teljes tudatában teszem. A kommentárokat nem én írom és úgy vélem, hogy az ember joga, hogy névvel, vagy álnévvel jelenjen meg. Nem minden esetben értek egyet a kommentárokkal, ami hozzátartozik a demokráciához. Felkérek mindenkit, hozzászólásában maradjon meg a tisztesség és a sajtóetika határain belül. A vélemény szabad, a hír legyen szent. A blog karbantartói jogot formálnak arra, hogy bizonyos bejegyzéseket, ha azok sértőek, töröljenek.
Köszönöm a figyelmet és a bejegyzéseket.

6 válasz: “Mutogatós játék”

  1. dihor

    Kérdem naívan, mi a spíl ezekben a játékokban? Odáig még nem jutottam, hogy felhívjam őket, hogy meggyőződjek, hogy szívatás. De most komolyan: nyert már valaki? S ki/kik áll/állnak az ilyen játékok mögött? hogy ez-e a nagyobb átverés vagy a hamis reklám – pl. mikor a faszit 4 csepp pillanatragasztóval hezzafogják a plafonhoz – ki dönti el? s melyik etikusabb a másiknál?

  2. Administrator

    A játékban valaki kiabál neked, hogy telefonálj már, mert itt van egy rakás pénz… Te fogod a telefont, hívod, életed nagy lehetőségét nem akarod kihagyni. Hoppá nem kerülsz be a műsorba, mert egy automata jelentkezik, aki elmondja, hogy téged most lajstromba vettek és majd a gép kisorsol és ha szerencsés vagy visszahívnak. Természetesen több hívás több esély. Ha visszahívnak, kapsz egy kérdést, hogy bekerülj… szóval egy valag pénzt kiadsz és lehet nincs is esélyed válaszolni. A probléma ott van, hogy ha automatával történik az első kör, akkor nagy az esélye annak, hogy egy kiskorú felduzzasztja a családi telefonszámlát. Naponta kaphuk a panaszokat. Számtalanszor behívtuk a játék szervezőket, sajnos nem sikerült megértetnünk magunkat velük, és akkor döntöttünk, hogy áttetetjük éjszakára.
    A ragasztós? Vannak etikai kódexek, van folyamatos párbeszéd a szakma képviselőivel… oszt beszélünk, beszélünk, beszélünk…
    U.I. különben nehogy kipróbáld a ragasztót a saját kezeden. Nekem egyszer egy csepp a két újjam közzé cseppent… hát nem volt könnyű szétszedni.

  3. Sz.Cs.

    Nemrég a Szempont c. műsorban az m1-en téma volt az ilyen típusú hülyejáték. A riporterek végigjártak hatmillió hivatalt, de kiderült, hogy senki sem tilthatja be ezeket a játékokat, nem is korlátozhatja, mert úgy vannak kitalálva, hogy kibújnak minden alól. “Műveltségi vetélkedő”-ként jegyezték be (mert nem automatikusan nyersz, hanem “feladványt” kell megoldanod), és így a készítők milliárdokat keresnek a naiv tévénézőn. A riport végkövetkeztetése az volt, hogy ezek a játékok addig fognak élni, amíg van olyan marha, aki felhívja őket, úgyhogy NE HÍVJA SENKI, ha nem akar ráfaragni.

  4. sanyi

    Mutogatni kell nekik. Fakju:)

  5. gregorio

    ugyan magyarországi a sztori, de a lényeg ugyanaz. egy ismerősöm mesélte, hogy egy ismerőse egy ilyen műsornál dolgozott, és többször is volt olyan, hogy felhívta azzal a srácot, hogy hívja fel őket ma x óra x perckor, mondja meg a nevét, és akkor nyerni fog. és tényleg. hát így megy ez.
    dihor kérdezi itt, hogy ki nyert már ilyenben? a válasz ennyi: az ismerősök.
    de Magyarországon sose fognak megszűnni vagy az éjszakai sávba kerülni ezek a műsorok, mert nekünk csak egy olyan ortt jutott, amilyen…

  6. Ligeia

    Aki hüje, éppen hivhatja, de azért jó, hogy legalább ti nem támogatjátok. Ja, meg marhára idegesitenek is szegény músorvezetők a lelkesedésükkel. Sajnálom őket amúgy, elég alja munka lehet ilyet vezetni, semmiről beszélni egy óráig lankadatlan beleéléssel…