Állítsátok meg a magyar médiatörvényt




Szegény ORTT csak teszi mit a politikától kapott. Nem most, akkor mikor még híre hamva nem volt a műholdas csomagolásnak, a tematikus csatornáknak, digitális rendszernek, internetnek, az IP tv-nek… Panaszkodnak az országossá felkent, csatornák, hogy híreket kell sugározzanak… A közönséget nem kellne megkérdezni? Lehet, hogy a Spektrumot azért nézi, mert a guppik szaporodása , vagy a Via-n Pertocelli, esetleg a Soprt 1-n a box, a foci, a tenisz érdelki és nem a:
“közérdeklődésre számot tartó időszerű országos és helyi, illetve külföldi eseményekről (politika, kultúra, sport stb.) beszámoló, rövid közlésekből álló műsorszámokat, amelyek alkalmasak arra, hogy az állampolgárok számára folyamatosan biztosítsák a társadalmi, politikai, gazdasági életben és a nemzetközi eseményekben való eligazodáshoz szükséges közéleti információkat, azaz bemutassák, hozzáférhetővé, megismerhetővé, ezáltal megítélhetővé tegyék a társadalom egészére, de legalábbis széles rétegeire kiható problémákat”. (ORTT szerint ez a hír)
Halló, halló….. olyan az egész mintha a Forma 1-t a fogathajtás szabályai alapján szerveznék.
Ha én most magyarországi ORTT lennék, sztrájba lépnék.

Kedves olvasó,
a blog szövegeit én írom, Gáspárik Attila és büntetőjogi felelősségem teljes tudatában teszem. A kommentárokat nem én írom és úgy vélem, hogy az ember joga, hogy névvel, vagy álnévvel jelenjen meg. Nem minden esetben értek egyet a kommentárokkal, ami hozzátartozik a demokráciához. Felkérek mindenkit, hozzászólásában maradjon meg a tisztesség és a sajtóetika határain belül. A vélemény szabad, a hír legyen szent. A blog karbantartói jogot formálnak arra, hogy bizonyos bejegyzéseket, ha azok sértőek, töröljenek.
Köszönöm a figyelmet és a bejegyzéseket.

4 válasz: “Állítsátok meg a magyar médiatörvényt”

  1. Rezső

    Kérd meg az UDMR-t, nyomjon be oda is, aztán kedvedre sztrájkolhatsz.

  2. dihor

    Ennek most egy cseppet se füle, se farka nincsen. Mit is akart mondani, blogger úr? Mert blog, blog, da’ nici chiar asa!

  3. Administrator

    Értem, értem. Néha azt gondolom, hogy mindenki olvas bizonyos híreket…

    “Döntött az ORTT: országos adóvá vált a Spektrum, a Viasat3, a Filmmúzeum és a Sport1. A döntés értelmében ezentúl napi hírműsort kell sugározniuk, és emellett a műsorszolgáltatási díjat is felemelte a médiahatóság.”

    Erre reagáltam. Érthetőbb?

  4. dihor

    Így már más, köszi. A jövőre nézve, ha belinkelné ide a forrást, akkor szerintem okésabb lenne a dolog. nem?