Szkleróza




Majd elfelejtettem, tennap még volt eksön. Letárgyaltuk az Infopro egyik anyagát, amelykben a romákat, sarki tökmagárusoknak, sötétbőrüeknek nevezték és sűrű varjúkárogással festették alá a kommentárt. A humorosnak szánt anyag a diszkrimináció minden pontját érintette. Sajnos az ennyire egyértelmű anyagon is tudtunk vitatkozni. Egyesek szerint ártatlan humor volt és most már viccelni sem szabad? Nagy nehezen kaptak egy írásbeli figyelmeztetést. Nehéz idők jönnek. Sokan az EUás integrációz valami ködös távoli dolognak látják és egyártalán nem érzik a szükségét, a szabályok szigorú betartásának.

Kedves olvasó,
a blog szövegeit én írom, Gáspárik Attila és büntetőjogi felelősségem teljes tudatában teszem. A kommentárokat nem én írom és úgy vélem, hogy az ember joga, hogy névvel, vagy álnévvel jelenjen meg. Nem minden esetben értek egyet a kommentárokkal, ami hozzátartozik a demokráciához. Felkérek mindenkit, hozzászólásában maradjon meg a tisztesség és a sajtóetika határain belül. A vélemény szabad, a hír legyen szent. A blog karbantartói jogot formálnak arra, hogy bizonyos bejegyzéseket, ha azok sértőek, töröljenek.
Köszönöm a figyelmet és a bejegyzéseket.

2 válasz: “Szkleróza”

  1. Lolka

    Kedves Attila!
    Látom nagyon igyekezel, és ezt nagyra értékelem. Csakhogy, a probléma az, hogy itt az emberek nem arra születtek, hogy bármit is betartsanak. Itt egy munkatársi társalgásban is muszály belevinni azt, hogy ti magyarok, aztán a cigányok, aztán az autonómia és politika, és közben olyan mondatok hangzanak el, hogy: “E unguroica, dar e fata de treaba…”
    Erre egy átlag angoltol, ha mondjuk a jelenletebe mondanad el kapnal egy nagy durci képet és legközelebb nem ülne le veled beszélni. Egy japánról nem is beszélve.
    A kedves kolléganő pedig nem volt képes megérteni, hogy amit mondott az milyen színbe tünteti fel az unguroica-t. Pedig ejsze tudok rendesen romanul vagy mi a franc. De öt perc után se értette, hogy amit mondott abbóül egyenesen az következik, hogy alapból minden unguroaica nem belevaló, hanem valami alacsonyabb rendű…
    És ez csak egy pár orás kollegiális sörözés néhány, de nem egyetlen terméke. Ja, és ezek az emberek nem tökmagot árulnak, hanem doktoriznak…

  2. Lolka

    Én szorítok neked, szorítok, hogy egy szép nap meg ne őrülj. A humor segíthet ebben téged.