SMS 100 millióért




A National Tv vendége volt két napja Pavelescu képviselő és Eckstein Kovács Péter. A beszélgetés (?) témája Frunda György jelentése. A műsor alatt beérkezett rövid mobiltelefonos üzenetek szövege, nagyon sok esetben magyarellenes volt. Lakossági bejelentés alapján ma letárgyaltuk és minden idők legmagasabb büntetését szabtuk ki a National tv-re. 100 millió régi lej. A vita hosszas volt . Sokan azt vitatták, hogy az SMS-ek felelőssége a küldőkké. Elfogatható lehetne (mondjuk) ha nem ismételnék meg a műsort másnap ugyanebben a formában… Hatan szavazták meg, ketten kevesebb büntetést kértek, egy meg beszélgetni akart a műsorvezetővel. Ez van. Sajnos minden lyukból újra támad a nacionalizmus. Legalább Eckstein nagyon jól szerepelt.

Kedves olvasó,
a blog szövegeit én írom, Gáspárik Attila és büntetőjogi felelősségem teljes tudatában teszem. A kommentárokat nem én írom és úgy vélem, hogy az ember joga, hogy névvel, vagy álnévvel jelenjen meg. Nem minden esetben értek egyet a kommentárokkal, ami hozzátartozik a demokráciához. Felkérek mindenkit, hozzászólásában maradjon meg a tisztesség és a sajtóetika határain belül. A vélemény szabad, a hír legyen szent. A blog karbantartói jogot formálnak arra, hogy bizonyos bejegyzéseket, ha azok sértőek, töröljenek.
Köszönöm a figyelmet és a bejegyzéseket.

15 válasz: “SMS 100 millióért”

  1. Lolka

    Kedves Attila!

    Ha lehetoseg van arra, hogy megvizsgaltasd a a TVR 1-en ma reggel, ismetlesben kozolt Ochiul Magic adast, mely ma, csutortokon, februar 9-en ment le ismetlesben. Ebben a Buza-i 1940-44 kozott meglepettek es utobb visszaterteknek a roman allam altal nyujtott “Legitimatie de refugiati”-ot targyalja. Tobb, a magyarok cimere serto megyjegyzes szerepel benne, kezdve azzal a tortenelemhamisitassal, hogy Hortista Magyarorszag mely elol el kellet menekulni, hogy eltben maradj stb.
    Ha lakossagi bejelentes kell irasban, irj es megirom.

    Udv.
    Lolka

  2. Kelemn Attila

    You make my day!

  3. Administrator

    Sad day

  4. Papp Sándor Zsigmond

    Ez igen! Maga egyre jobban ír. Lassan kezdek irigykedni.

    zsiga

  5. Administrator

    Vagy te olvasol egyre rosszabbul, hol lehet neked magánkodni?

  6. Papp Sándor Zsigmond

    pappzsiga@yahoo.com
    hányszor megadtam már…

  7. Kovacs Lehel

    Honlapokon, forumokon megjelent, az emlitett SMS-ekhez hasonlo beirasok ugyeben kihez lehet fordulni? A roman ujsagok, tevek es radiok forumai tele vannak hasonlo – ki nem moderalt – beirasokkal???

  8. 6árőr

    Attól félek, hogy azért ez a nagy kavalkád szövevényes vitaműsorokból, sms-ekből, kényes témákról, mert folyik a csatornák közötti verseny a nézettségért, és minél megdöbbentőbb, annál többen nézik, mi pedig miként a Romania Mare c. lappal, úgy ezekkel is már csak tudomásszerzés céljából, de ugyancsak nézzük ezeket a műsorokat.

    Miként lehetne a kihágásokat az éves reklámbevétel bizonyos százalékában megállapítani, s akkor nem százmilliócskákról lenne szó, hanem ma egy százalék, holnap még egy. Ha jól emlékszem, édesanyám ha késett a gyárból kaphatott 10%-ot a régi csúf időkben.
    Akkor még értettek a matematikához, s ma már nem?

  9. Administrator

    Az internet nincs szabályozva Európában. Gondolm meg lehet próbálni, ha a szerver Romániában van a CNCD-t. Vagyis a Diszkrimináció elleni hatóságnál.

  10. Horváth Róbert

    Szerintem a feljelentgetős-büntésgetéses játék max. a szimptómákat tompíthatja. “Mi” meg jól vagyunk, mert végre kiduzzoghatjuk magunkat.

    Álltál-e meg valaha pár szóra a lépcsőház elött magozó, táblázó vagy dácsiát bütykölő “románokkal”? Van-e “román” barátod? Jársz-e “román” társaságba? Próbáltad-e már negatív előjel nélkül kimondani a “román” szót?

    Persze, könnyebb álnéven azt írni, hogy a nagy baj moldvában, havasalföldön van, vagy legalábbis olyan messze a foteltől, hogy semmit sem lehet tenni. Kényelmesebb hegynek lenni, mint Mohamednek, főleg mostanság :-) De ez már nem ide tartozik.

  11. Administrator

    Iasiba jutottam be doktorátusra. Magyarán igen sokat járok arra, mint hímes tojással bánnak velem. Mindkét részről tele vagyunk gátlással. Szemtől szembe a “beszéljünk arról ami összeköt” elodázó taktikát alkalmazzuk. Azt kellne kibeszélni ami elválaszt, de a média egyenlőre nem erre mozdul. A munkahelyemen szerencsém volt. Első nap. első felszólalásomban elmondtam a kollegáimnak és az alkalmazottaimnak, hogy nem beszélem tökéletesen a román nyelvet, amiért elnézést kérek és kérem javítsanak ki ha vétek. Soha senki nem javított ki. Elfogadtak. Vannak román ismerőseim de nem járnak a házamba és én sem az övékbe. Tudja a fene hogyan alakult , alakul ez.
    Mikor betiltottuk az OTV-t a román szomszédaim, bekopogtattak, hogyha félek menjek át hozzájuk aludni egy pár napra. Nagyon megható volt.

  12. Lolka

    Kedves Attila!
    Lehet, hogy nem birja a virtualis pofamat, de felvetettem egy problemat meg ezen hozzaszolasa elso valaszakent. Szeretnem ha valaszolna….
    Ki lett vizsgalva a kerdeses musor vagy kar foglalkozni vele?

    Udv.
    Lolka

  13. Administrator

    Vizsgáljuk, vizsgáljuk és elnézést kérek a késésért, ne fogja a be a virtuálist…
    Kösz a türelmet
    én

  14. Rejo

    ez a 100 milko sajnos semmi :(

    a carcotasok jo fiuk(azonkivul h nem szeretik filip bacsit), ok mer’ kapnak buntetest?

  15. Administrator

    A Carcotasoc jó haverok, de a reklámidőt nem szeretik komolyan venni… s néha egz csöpet cigányoznak….